Bővebb információ a termékről

Canzocal+BMP
 
Kiszerelések:
1 kg: Ára: 35 880.- Ft (Nettó: 28 252.- Ft)  
db   
 
 
 
 
Termékinformáció:

CANZOCAL +BMP™
Harmonikus csontozat fejlődés nagy és óriási kutyafajták esetén?
Az állat élettartamát  érintő felismert problématerület
A természet saját anyagai, amelyek táplálják a porcsejteket, kötőszöveti sejteket és a csontképző sejteket

Bevezetés
A csontváz a szervezet  egyik legnagyobb rendszere és mind az ember, mind az állat esetében a mozgást teszi lehetővé és a termet kialakulásáért felelős. Egészen mostanáig feltételezték, hogy a csontváz braditrof vagy statikus szerkezetű, amely néhány akár anyagcserével kapcsolatos változáson is keresztülmegy. A biokémiai folyamatok és az ultrastruktúrás morfológia magyarázatára vonatkozó  új módszerek fejlődése rávilágított arra, hogy sem a porc, sem a csont nem tartalmaz inaktív struktúrákat, hanem éppen ellenkezőleg, ezek sajátos funkciókkal és tulajdonságokkal rendelkező szövetek. 

Ízületi porc
Az ízületi porc avaszkuláris és aneurális is egyben. Egy mátrixból és egy egyedülálló sejttípusból, a porcsejtekből  áll. A növekedési periódus alatt a porcsejtek elegendő mátrix anyagot termelnek, amelyben az élet folyamán beágyazódva maradnak.   Felnőttkorban a porcsejtek felelősek a mátrix sajátos alkotórészeinek anyagcseréjéért – porcos kollagének és proteoglikánok. Ezt a tényt fontos megjegyezni, mivel a porcsejtek nem tudnak fenotípusosan osztódni a felnőtt szövetben. Így a struktúra fenntartása és ezeknek a sejteknek a működőképessége döntő szerepet játszik az ízületi porc épségének fenntartásában és biztosítja az ízületek akadálytalan mozgását. 

Csontszövet
A csont nagyon dinamikus szövet, amely folyamatosan újjáalakul az osteoclast (csontlebontó) sejtek és a csontképző sejtek közötti bonyolult kölcsönhatás következtében. Ennek a két sejttípusnak a kölcsönhatásában bekövetkező  zavar csontváz  deformitásokhoz és a mozgás akadályozásához vezethet.  Ezenkívül a csontvázban rakódik le a kalcium és egyéb ásványi anyag is, amelyek szükség esetén felszabadulnak. 

Miért a CANZOCAL+BMP

A vemhesség két utolsó hónapjában, valamint a növekedési periódusban a csontképződés és újjáalakulás eléri a csúcsot. Amennyiben a csontváznövekedés ezen időszaka  alatt az elégtelen ásványi anyag és egyéb csontnövekedést támogató tápanyag bevitel anyagcserével kapcsolatos csont rendellenességeket okozhat. Ezek az anyagcsere indukálta rendellenességek igen gyakran tapasztalhatók a nagy és óriás fajták kölyökkutyái esetében a gyors növekedés időszakában. Ezeknek a rendellenességeknek a kórfejlődésében gyakran túl magas kalcium, foszfor, fehérje és D-vitamin bevitel volt tapasztalható Hedhammer tanulmányai alapján. (1) Több mint 15 évvel ezelőtt Hazewinkel tanulmányozta a dán dog kutyafajta fiatal egyedeinél a magas kalcium adag hatásait. Drámai hatásokat tapasztalt: az ozteoid magas kalcium szintje(hipercalcemia) , alacsony foszforszintje (hipofoszfatémia) és magas ásványi anyagszintje ( hipermineralizáció) és az osteoclast sejtek alacsonyszintű működése, amelyek a csontváz elégtelen újjáalakulásához vezettek. 

Termékprofil és biológiai összetétel

A CANZOCAL+BMP a teljes csontból készült biológiai készítmény. Specifikus csontfehérjéket, ásványi anyagokat és biológiai aktív összetevőket tartalmaz, amelyek stimulálják a csontsejteket.  Ezeknek a tényezőknek a kombinációja adja a termék kiválóbb minőségét a csak kalciumos  kiegészítő termékekkel szemben.
A  CANZOCAL+BMP előállítása során használt fiatal csontanyagot  EC minősítésű, állatorvos által ellenőrzött vágóhidakon levágott állatokból  nyerik.  Maga  a csontanyag emberi fogyasztásra alkalmas.
A fiatal csont az élettani  szempontból megfelelő arányban tartalmazza az összes ásványi anyagot.
A CANZOCAL+BMP termékben lévő szerves hányad kollagénekből, proteoglikánokból,  specifikus csontfehérjékből (csont morfogenetikus fehérje) és polipeptidekből mint például növekedési tényezők és osteocalcin. A CANZOCAL+BMP gyógyszeripari eljárással készül, amelynek révén sikerül megőrizni az alapanyagok ásványi szerkezetét és szerves elemeit. A termékben megtalálható kalcium és foszfor mikrokristályos formája ezen tényezők lassú és tartós felszabadulását teszi lehetővé hosszabb időn keresztül. Gyógyszertani szempontból ez a lassú folyamat azzal a jelentőséggel  bír, hogy egyrészt  megakadályozza az ásványi anyagok  intenzív plazma fluktuációját, amely túlzottan megterhelheti a vesék kapacitását , másrészt ennek révén elkerülhetőek a hormonális egyensúlytalanságok mint például a túlzott PTH elválasztás.
A CANZOCAL+BMP-ből felszabaduló kalcium a bél nyálkahártyán keresztül abszorbeálódik a szerves szállító molekulák segítségével. Az abszorbeálódott kalcium fehérjéhez kötött kalcium és ionizált Ca++  formájában megjelenik a  vérsavóban.
A CANZOCAL+BMP-ben lévő csontképző faktorok jelentősége
A modern diagnosztikai technikák feltárták, hogy a mikro laesio és a stress fractura gyakori oka a versenyagarak lebénulásának. Ezekben az esetekben a CANZOCAL+BMP-ben lévő csontképző faktoroknak nagy a jelentőségük, mivel ezek indukálják a csontsérülések gyors és teljes gyógyulását egy szilárd  és teljesen mineralizált callus kialakításával.
A készítmény szerves hányada nemcsak a  csontsejtekre, hanem  a mesechima sejtekre is pozitív hatással van. A CANZOCAL+BMP stimulálja a
• kötőszöveti sejtek (ín, ínhüvely, ízületnedv membránok)
• porcsejtek (porcos szövetek)
• csontképző sejtek (csontváz
Az összes periartikuláris struktúrára gyakorolt összetett pozitív hatás  hasznos eszköz az anyagcsere eredetű fiatalkori csontváz rendellenességek megelőzésében és a mikro laesio kezelésében. 

Összefoglalás
A CANZOCAL+BMP biológiai aktív fiatal csontanyagból és válogatott fiatal porcos anyagból készült kellemes ízű, könnyen emészthető szemcsés kivonat. Gyógyszeripari eljárással készül, amelynek révén sikerül megőrizni az alapanyagok ásványi szerkezetét és szerves elemeit.
Az extrahálási folyamat során nem használunk oldószereket, így elkerüljük azt, hogy a  késztermékben maradék anyag (aceton) ülepedjen le. 

 
Adagolási táblázat:

Formula
hidroxyapatite – osszein vegyület 93 %
Excip. ad 100 %

1 gramm CANZOCAL+BMP tartalmaz:
Kalcium                                    240 mg  (24 %)
Foszfor                                     110 mg  (11 %)
Fehérjék/aminosavak (osszein)   210 mg  (21 %)
Magnézium                                 18 mg
Fluorin, Réz, Cink                      nyomokban

Etetési utasítás
Napi adag: az alábbi táblázatban található adagok naponta adandóak, a tápra szórva.  Minden csomagban van adagoló kanál. 

  Nagy kutyafajták
felnőttkori súly
18-36 kg között
Óriás kutyafajták 
felnőttkori súly több 
mint 36 kg
Szukák
szoptatás alatt és vemhesség utolsó 
3 hetében

3

 4

Elválasztott kölyökkutyák
2 hónapos kor alatt

fél

 1

Növésben lévő kutyák
2-6 hónapos kor
6-9 hónapos kor
9 hónapos kor és idősebb

1
2
3

2
3
3-4

Idősödő kutyák 
egy kanálnyi a testsúly minden 10 kg-ra

Csomagolási egységek:
1000 g-os fémdoboz

A Canzo Products and Trading Ltd. terméke, CH-4010 Basel, Svájc.

Letölthető termék leírás (pdf)

 
« Vissza a termékekhez
2019. Január 20.
(Vasárnap)
  Bejelentkezés
 
 
E-mail:
Jelszó:
Regisztráció
Jelszóemlékeztető
Kosár
Adatkezelési tájékoztató Adatvédelmi nyilatkozat Öt csillag a négy tappancsnak
  UniWeb Design
UniWeb Design